Pohanková kaše
1 šálek pohanky
1 avokádo
voda
3 lžíce Snídaňové směsi Iswari
1 lžíce RAW kakaa
2 lžíce medu
1 lžička lněného oleje
1 lžička agáve sirupu
1 lžička RAW kakaa
Pohanku namočte přes noc ve vodě. Množství vody přidejte dle konzistence kaše. Namočenou pohanku umixujte v mixéru a přidejte další suroviny na kaši. Polevu vytvoříte smícháním zbylých surovin kromě malin – těmi kaši dozdobte.
Pečená ovesná kaše
2 banány
rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce
hrnek ovesných vloček
špetka soli
třtinový cukr nebo med
0,5 sáčku prášku do pečiva
2 lžičky skořice
hrnek mléka
vajíčko
oříšky
Dno pekáčku vystelte na kolečka nakrájeným banánem a zasypte rybízem. Oslaďte cca 2 lžícemi cukru a dejte péct na 15 minut při 200°C. Mezitím si v jedné míse smíchejte vločky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V druhé promíchejte mléko s vajíčkem a třemi lžícemi cukru. Směsi promíchejte dohromady a nalijte na ovocný „korpus“, který se nám mezitím upekl. Dozdobte zbylým ovocem nebo kousky oříšků. Vraťte do trouby a pečte při 170°C ještě 30 minut, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne.
Jáhlová kaše
150 g jáhel
500 ml mléka
špetka soli
vanilkový cukr, mletá skořice
med
kakao
máslo
oříšky
Jáhly properte, spařte horkou vodou a nechte okapat na sítu. Poté je zalijte mlékem, dejte špetku soli, vanilkový cukr a na mírném ohni vařte doměkka. Hotovou kaši oslaďte medem a servírujte. Navrch přidejte slabý plátek másla, skořici, strouhané oříšky a případně ovoce či kostičku hořké čokolády.
Foto: Archiv