Petr Kostka: Albína Bočka mám rád, protože nezpívá!

Popáté se sejdou na jevišti otec s dcerou. Petr Kostka si zahraje v chystané obnovené premiéře muzikálu Adéla ještě nevečeřela profesora Albína Bočka a Tereza Kostková hraběnku Thunovou.

Není to poprvé, co se schází při společné práci. „Máme za sebou asi čtyři představení, v nichž jsme oba hráli. Samozřejmě se spolu o rolích bavíme, divadlo je naše láska, tak je to docela časté téma. Nikdy jí ale neříkám Ty, ty, ty, je to spíš vzájemné povídání a výměna postřehů. A proč jsem šel do Adély já nepěvec? Jednak proto, že režisérem je Radek Balaš, s nímž jsem už dělal, a bylo to příjemné. A pak, což je pro mě právě nezanedbatelné, má Albín Boček velikánské plus, nemusí zpívat, a už to je předpoklad úspěchu. Kdysi jsem se o pěvecké kousky pokoušel, nebylo to ale ono. Proto mám Bočka rád, že jen mluví,“ s úsměvem vysvětlil Petr Kostka.

A zatímco jeho cesta vedla přímo na jeviště, kde už pilně zkoušeli pod dohledem režiséra Balaše Aleš Háma, Josef Laufer, Michal Kavalčík, Dominika Richterová a další protagonisté muzikálu, a to ještě v civilu, jeho dcera mj. s Vaškem Koptou nebo Chantal Poullain si zkoušeli kostýmy pod neméně bedlivým okem kostýmního výtvarníka Romana Šolce.

„Některé kostýmy jsou z původní z inscenace, která se tu hrála před několika lety, jiné jsou úplně nové. Pořádně se zapotí oba Carterové, tedy Aleš Háma a Michal Kavalčík, protože oni se v průběhu muzikálu zhruba třináctkrát budou muset převléknout, více kostýmů jsme připravili i pro Květušku, neboli Míšu Doubravovou Tomešovou a Dominiku Richterovou a dívčí trio vypravěček, kamelotů, andílků, amorků, tanečnic, které provázejí diváky celým příběhem. Prostě obnovená Adéla bude hravá a milá a divák si určitě přijde na své,“ řekl Roman Šolc.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama