„Jako puberťák jsem lákal holky na Elvise, teď jeho pecky zpívám sám,“ říká Honza Kříž

Vypouštěl konkurzy do muzikálů, odmítal nabídky. Zpěvák JAN KŘÍŽ (30) si „vyčekal“ hlavní roli Chada v chystaném muzikálu Joea DiPietra Srdcový král, který v od 21. září bude uvádět Divadlo Kalich. A nelituje. Je to muzika a písničky, které má rád.

Není divu, že si pomlaskává štěstím. „Je to opravdu srdeční záležitost. Písničky Elvise Presleyho jsou strašně chytlavé a vždycky se mi líbily, a když se objevila šance zahrát si v muzikálu Srdcový princ a hlavně si zazpívat ty skvělé pecky, ať už pomalé nebo pořádně rozdováděné, nebylo co řešit. Jako puberťák jsem na Elvisovy skladby lákal holky, měl jsem snad všechna cédéčka, která kdy vyšla, a teď jeho největší hity zpívám sám. Je to paráda a také tak trochu splnění i mého snu,“ nechal se slyšet dvojnásobný držitel Ceny Thálie, zpěvák Honza Kříž, jehož alternantem v hlavní roli bude Přemysl Pálek.

„Když jsem dostal nabídku, nebylo, co řešit. Tohle je přesně muzika, kterou mám rád. Sice jako Jim Haller působím zpočátku jako nekňuba při tanečních číslech, jak mám předepsáno, postupem času ale tempo zvládám, člověk se pořád učí, a muzikál si užívám. Je to sice honička, ovšem povedená. A že jsou Elvisovy písničky přeložené do češtiny? Žádný problém, texty jsou velice zdařilé a věřím, že se budou líbit,“ uvedl Petr Vondráček, který se ve zmíněné roli bude střídat se Zbyňkem Fricem.

A kdo se v úspěšném muzikálu ještě objeví? Samozřejmě Roman Tomeš, ale i Genny Ciatti, Petr Kutheil, Jan Tenkrát, Marie Křížová a další hvězdy českého muzikálového nebe. Režisérem a scénografem představení je Šimon Caban, choreografkou Petra Parvoničová a překlad a texty má na „svědomí“ Adam Novák.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama

„Jako puberťák jsem lákal holky na Elvise, teď jeho pecky zpívám sám,“ říká Honza Kříž

reklama