Petr Janda: Hraní s dětmi a muzicírování? Jde to dohromady, a skvěle!

Rocker PETR JANDA (73) si prázdniny užíval pracovně i odpočinkově. Jak tvrdí skloubit to není vůbec žádný problém, prostě když se chce, jde všechno.

Je toho živoucím důkazem. „V červenci jsme měli hodně koncertů a hodně jsme za našimi fanoušky cestovali. V dohledné době mě čeká jedna úžasná věc, jedu do Ameriky, přesněji do Bostonu, do největší konzervatoře na světě a zřejmě navážeme delší spolupráci. Měl bych tam hrát i zpívat, proběhne koncert se školní kapelou a velkým sborem a pozor také absolvuji přednášku, jak se udržet ve slávě řadu desetiletí. Takže budu i tak trochu pedagog,“ s úsměvem vysvětlil rocker.

Jak doplnil, nebyl o prázdninách živ jen prací. Muzicírování poctivě doplňoval péčí o rodinku a hlavně o dvě nejmladší dcery. „Jsem sice už tak trošku pohodlnější, ale s Anežkou a Rozárkou si vydržím hrát hodiny. Je s nimi úžasná zábava, při které zapomínám, jak ten čas nějak rychle letí,“ doplnil Janda, kterého jsme zastihli na tiskové konferenci ČT ART v Divadle Ypsilon, kde nejenže rozkrojil slavnostní dort ke třetímu výročí vysílání zmíněné stanice, ale představil i pořad, v němž bude s Olympicem účinkovat. Půjde o desetidílný cyklus Olympic – procházka historií, který připomene známé i pozapomenuté skladby téhle kapely.

„Pořad vznikal v průběhu dvou let, pak se stříhalo, já jsem namluvil komentář. Nic jsme nepřikrášlovali, neopravovali a je to opravdu obraz doby. Začíná to od Želvy nebo vlastně od Mary a chronologicky pokračujeme dál. První díl bude odvysílán už 10. září a já doufám, že diváky zaujme,“ dodal Petr Janda.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama

Petr Janda: Hraní s dětmi a muzicírování? Jde to dohromady, a skvěle!

reklama