Punčochář, Šubrt, Eliáš – kuchařská esa, která kuchařky otevírají skoro každý den!

Jejich umění je známé po celé republice, ne-li dokonce po celém světa. Jan Punčochář, Radek Šubrt a Titus Eliáš patří mezi mistry svého řemesla. Jak ale vlastně kuchařští mágové hledají inspiraci, co je pro ně důležité a jaká je práce na seriálu Ohnivé kuře? Nejen o tom jsme si povídali v rozhovoru. Jak jinak, než se všemi třemi najednou. 

Otevírají takoví kuchařští mistři, jako jste vy, vůbec ještě někdy kuchařku?
JP: Určitě párkrát do týdne.
RŠ: Ne-li dokonce každý den. Pořád je co hledat.
TE: Pídíme se po inspiraci jako kdokoli jiný. Po tolika letech vaření každému kuchaři hrozí, že utone ve stereotypu, takže je potřeba se neustále vzdělávat. A když zrovna nemáte čas cestovat, což většina šéfkuchařů během sezóny nemá, začnete přemýšlet, jak se vyhnout nudě v kuchyni. V tom jsou kuchařky dobrými pomocníky.

Čím vás překvapilo natáčení pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou?
JP: Že natáčení pořadu, který ve výsledku má půl hodinky, trvá celý den. To pro mě bylo opravdu velké překvapení.
RŠ: Je pravda, že divák netuší, kolik času je potřeba věnovat každému dílu, je ho opravdu hodně. Natáčení se táhne od rána do večera.
TE: Ale tu časově náročnou péči vnímáme pozitivně. Je totiž fajn, že to, co diváci vidí na obrazovce, se před kamerami děje doopravdy. Tedy že pozvaní herci skutečně vaří. Ne jako ve filmech, kde herci předstírají nejrůznější kuchařské dovednosti, ale odborník pozná, že se najednou kouká na jiné ruce – že je zkrátka za ně vykonává někdo jiný. To v Ohnivém kuřeti pod pokličkou nehrozí a herce to tam, myslím, i hodně baví.

Čím si vysvětlujete, že se pořady o vaření staly takovým fenoménem televizní zábavy?
JP: Je to jednoduché – každý chce dobře jíst a dobře vypadat.
RŠ: Vždyť jídlo a všechno, co se kolem něho točí, se bezprostředně týká každého z nás, proto nás vaření tak zajímá. A je fakt, že určitě taky díky televizi jsou dneska lidé ve svém zájmu o stravování mnohem dál.
TE: Prostě jsme si uvědomili, že vedle bydlení, auta a cestování máme prostředky konečně už i na to, abychom žaludkem protlačili něco kvalitního. A televizní pořady nás v tom kultivují.

Foto: Herminapress

 

 

 

 

 

reklama

reklama