Švormová: Hraji v Ohnivém kuřeti, ale s vařením jsem na štíru!

Je jí jedenaosmdesát, ale svou vitalitou by hravě strčila do kapsy mnohem mladší jedince. Nevyhýbá se společenským událostem a stále je aktivní i ve své profesi. Prostě – LIBUŠE ŠVORMOVÁ žije stále na plné obrátky.

Zastihli jsme ji v restauraci U mrtvýho ptáka, kam dorazila na setkání s kolegy a na křest dalšího, v pořadí devátého, Cibulkova kalendáře pro pamětníky. „Přišla jsem jen chvíli, musím brzy vypadnout, protože hraju večer ve Vinohradském divadle ve své oblíbené komedii Bytná na zabití, což jsem já, a tu roli si opravdu užívám. Takže se tu naladím a hajdy na scénu,“ uvedla Libuše.

Nejen divadlem je ovšem herečka „živa“. V současné době je jí možné vidět i na televizních obrazovkách. „No, je to taková menší role v seriálu Ohnivé kuře, kde představuji docela solidní semetriku. Ovšem pozor, je to pořad sice o vaření, ale já jsem s touhle činností na štíru. U nás doma vaří manžel, a musím dodat, že velice chutně, tak proč bych se pouštěla do něčeho, co příliš nezvládám. Moc se mi líbí, když si sednu a nechám se překvapovat, čím mě můj choť nasytí. Já rozhodně nic gastronomického nevymýšlím a slibuji, že ani do budoucna nic vymýšlet nehodlám,“ s úsměvem vysvětlila Švormová.

Od čmuchtění opět na jeviště. Co chystá herečka v nejbližší době? „Mám krátce po premiéře komedie G. B. Shawa Pygmalion, není to muzikál, ale normální činohru a jsem ráda, že si tahle inscenace našla už řadu příznivců, Je to skvělá hra a i tu mám ráda,“ dodala Libuše Švormová a šla si ještě na chvilku poklevetit s kolegyněmi.

Foto: Herminapress

 

 

reklama

reklama