Michal David: Beru si volno a jdu studovat!

Zpěvák a skladatel MICHAL DAVID (56) si udělal radost. Rodinný vozový park rozšířil o nové auto, Cadillac ATS-V Coupe, které je od včerejška unikátem na českých silnicích. Je totiž zatím jediným „vozítkem“ tohoto typu u nás. Jde o šestiválec s výkonem 450 koní, dvojitým turbodmychadlem a třeba zrychlením z 0 na 100 km/hod. za 3.9 sekundy, nabízí ho společnost United cars&services. 

A cena? Bratru dvaapůl milionu. „Jeden cadillac mám, tomu je dvanáct let, pak jen o něco „mladší“ mercedes a řekl jsem si, že bych si dal říci něco nového. A je to tu,“ uvedl při přebírání auta Michal. Jeho nový přírůstek ovšem není ledajakým vozem. Ještě před odjezdem z autosalonu strávil dvě hodiny s jeho šéfem a nechával si vysvětlit, co všechno „přibližovalo“ umí. A opravdu toho zvládne dost.

„To auto má nějakých tři tisíce funkcí, takže chce-li ho člověk poznat opravdu dokonale musí si vzít pár dnů volna a studovat, s čímž samozřejmě počítám,“ doplnil David, který je za léta ježdění prý slušným řidičem. „Už hodně dlouho jsem neměl žádnou nehodu, myslím si, že řídím rozumně, nejezdím ani extra rychle. Tohle auto sice umí jet 300 km za hodinu a víc, ale na to nejsou v běžném provozu samozřejmě podmínky. Určitě si ovšem vyzkouším, co zvládne. Zajedu si s ním na okruh do Brna a tam ho otestuji na maximum,“ prozradil zpěvák a skladatel.

Jak prozradil za čtyřicet let, co jezdí si pořídil více než desítku automobilů. „Bylo jich docela dost a nepamatuji už na všechny. Vím, že prvním mým vozem byl oranžový žigulík kombi, později jsem mel třeba i mazdu, kterou mi mimochodem naboural Sagvan Tofi. To si dobře pamatuji. Stalo se to v Liberci na parkovišti, kde byla jediná lampa a on to do ní neomylně narval. Jezdil jsem i volvem atd. atd. Teď se těším na tohohle krasavce,“ dodal Michal David a pokračoval se vzájemným seznamováním.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama