František Janeček: Ples upírů? Tak ten bude náročnější než Fantom opery!

Má nos na projekty, které přivádí do Prahy. Producent FRANTIŠEK JANEČEK (72) po veleúspěšném muzikálu Fantom opery chystá v Goja Music Hall další pecku a tou bude Ples upírů, autorské dvojice Michael Kunze, Jim Steinman, která bude mít premiéru začátkem února příštího roku.

Nejspíš to bude pořádná dřina. „Muzikálů tohohle typu není na výběr mnoho. Když už si zvolíte světovou špičku, tak jste na začátku. Není vůbec jednoduché vyjednat podmínky. Pokud si někdo myslí, že jde jen o lusknutí prstů, hluboce se mýlí. Mě baví uvádět ta nejprestižnější a nejuznávanější díla, nechci divákům nabízet jen takové běžné tradiční legrácky, ale příběhy, které je nenechají v klidu,“ nechal se slyšet Janeček.

V Goja Music Hall se běžné muzikály rozhodně nehrají. Vždy jde o představení, která úspěšně bodují ve světě a nejsou pro pořadatele „za hubičku“. „Nechci mluvit o nákladech, jde ovšem o dílo, které je náročnější na scénografii, kostýmy, kterých mimochodem bude skoro čtyři sta, i na počet účinkujících. Je to velký světový projekt a je třeba se k němu i tak stavět. Nejde prostě, aby postavy pobíhaly po jevišti v trenýrkách, ale v kostýmech, které k té době prostě patří a jsou na úrovni. To je ovšem jen jedna z podstatných součástí muzikálu. A na podobně vysoké úrovni chceme nabídnout celé představení,“ uvedl producent František Janeček.

Režisérem chystané podívané je Radek Balaš, který se prý vůbec nerozmýšlel nad nabídkou, uvést krvelačnou partičku na scénu. „Ples upírů samozřejmě znám, a to nejen z filmu, a když mi pan Janeček zavolal, zda chci do tohoto projektu jít, neměl jsem s odpovědí problém. Je to velké dílo a velká výzva doposud bezkonkurenční na českých jevištích,“ uvedl Balaš.

Na tiskové konferenci zazněla i ukázka z muzikálu, kterou představil „hlavní upír“ Marian Vojtko se skvělou kolegyní Natálkou Grossovou, coby Sarah. Kromě zmíněného páru se v Plesu upírů objeví i další známé hvězdy mj. Míša Nosková, Bohuš Matuš, Míša Gemrotová, Pavel Vítek, Jiří Zonyga a další.

Foto: Herminapress

 

 

reklama

reklama