Míša Maurerová byla vychovávána jako kluk! Kde našla ztracené sebevědomí?

Herečka MÍŠA MAUREROVÁ (37) se kromě natáčení a moderování televizních pořadů s energií sobě vlastní zhostila i role ambasadorky Dove Academy Workshopu, projektu na podporu ženského sebevědomí a krásy.

Značka Dove je kampaní zaměřenou na toto téma proslavená celosvětově, ale poprvé se rozhodla ji lokalizovat a pracovat se skutečnými českými a slovenskými ženami. Jako svou hvězdnou patronku zvolila právě sympatickou herečku, která hodnotí tuto iniciativu slovy: „Myslím si, že jde o projekt, který je potřeba. Já sama se ve svém okolí setkávám s tím, že ženy sebevědomí hledají velmi těžce. Navíc patřím k těm, co přijdou ráno do koupelny, podívají se na sebe a říkají: neznám tě, ale umeju tě. Takže jsem ráda, že jsem díky Dove Academy Workshopu mohla pomáhat, ale posílit i své sebevědomí.“

Dvanáct účastnic Dove Academy Workshopu, vybraných z řad českých a slovenských žen, díky workshopu s ambasadorkou, psycholožkami a týmem profesionálů získalo možnost zapracovat na svém sebevědomí, kráse a celkovém přístupu k životu. Má vlastně sama Míša Maurerová nějaké komplexy, jež jí ubírají sebevědomí? „Když jsem byla mladší, tak jsem byla plná mindráků, které jsem postupně odbourávala. Čím jsem starší, tím více se mám ráda, umím se sebou lépe pracovat, více si uvědomuji, co je mou předností a co nedostatkem. Učím se mít se ráda i s těmi nedostatky,“ uvedla herečka, která by jako žena, co nemá velká prsa nebo husté vlasy, coby své nedostatky uvedla právě je. „Každá chceme to, co nemáme. Ale myslím si, že můžu být tomu nahoře (ať tomu říkáme Bůh, Alláh, Buddha nebo energie) vděčná, že vypadám a cítím se tak, jak se cítím,“ odpověděla s úsměvem.

Míšinu víru ve vlastní ženskost a krásu nalomilo dětství, kdy byla vychovávána trochu jako kluk. „Naši si přáli Honzíka, byla jsem tak ostříhaná, dlouho jsem neměla náušničky…proto někdy hledám cestu ke své ženskosti a jsem ráda, že se mi to daří. I s pomocí mého partnera,“ prozradila Míša.

Proměny 12 účastnic Dove Academy Workshopu dokumentují fotografie, které se představují na putovní výstavě ve vybraných nákupních centrech České i Slovenské republiky. Snímky zároveň tvoří charitativní kalendář, jenž za přítomnosti účastnic workshopu pokřtila právě ambasadorka projektu.

„Ještě nikdy jsem nebyla ambasadorkou a diplomatkou, velmi mě to potěšilo. Beru to jako čestnou funkci. Zpočátku na mě účastnice workshopu koukaly jako na známou tvář z televize, kterou třeba obdivují. A pak se to otočilo a koukala jsem s obdivem já na ně. Každá je jiná, každá je krásná a zajímavá. Z Dove Academy Workshopu jsem díky nim odjížděla hrozně nabitá a inspirovaná. Ambasadorkami projektu se nakonec stalo těchto 12 krásných žen a já jsem účastnice, která objevuje vnitřní krásu,“ uzavřela Míša, s jejíž pomocí se podařilo na slavnostním křtu vydražit kalendář s podpisy účastnic za krásných 13 000 Kč.

reklama

reklama