„Nechci se chlubit, ale kuchyň a vaření nejsou moji nepřátelé, naopak. Skvěle zvládám běžná jídla, ale když chci potěšit, tak vytvořím třeba specialitku kančí na červeném víně a to si smlsnou všichni, kdo se k talířům probojují. A přitom jsem otevřená i novinkám a ráda zkouším neznámé,“ pochválila se s úsměvem herečka Eva Čížkovská, která byla kromě řady dalších známých tváří hostem otevíračky zrekonstruovaného a zkrášleného Fresh and Fat Bistra na Smíchově.
Aby dodala vážnost svým slovům, hned se se zdejším šéfkuchařem Romanem přesunula do kuchyně a názorně předvedla, že si s vařečkami, kastroly a všemožným dalším kuchařským náčiním rozumí. S grácií sobě vlastní pak zamíchala bramborovou kaši, obrátila několik pečících se kuřecích prsíček a na závěr, pro změnu se zjevnou nechutí, po sobě dokonce i umyla nádobí.
„Tak a zrovna tohle čvachtání ve dřezu mě nebaví, leč je to nezbytnost. Jo, a když už jsem prozradila, co všechno zvládám uvařit, řeknu i to co nesnáším. Jsou to fazole a doufám, že při dnešním slavnostním otevření nebudou coby ochutnávka,“ dodala Čížkovská.
Na akci dorazil i režisér Jiří Adamec. „I já jsem skvělý vařič pokrmů. Dělám ovšem s chutí jen nezdravá jídla, která jsou samozřejmě mnohem chutnější, než nějaké výhonky či zelenina. Manželka je právě zase na jídla zdravá a učí je jíst děti, takže vaří-li ona, držím hladovku,“ se smíchem prozradil Adamec.
Také Bořek Slezáček není u sporáku novicem. „U nás je to rozdělené tak, že žena skvěle dělá řízky a myje nádobí a já jsem tvůrcem všeho ostatního,“ informoval Bořek a šel omrknout, jaké lahůdky šéfkuchař, bez pomoci Evy Čížkovské, připravuje na občerstvení pro návštěvníky otvíračky.
Foto: Herminapress