Že je grilovací sezóna už pomalu u konce? Správný milovník steaků vám potvrdí, že uhlíky je třeba držet rozpálené celoročně. Láskou k jídlu se herečka Mahulena Bočanová nikdy netajila, málokdo ale ví, že právě příprava masa je její specialita, na kterou zve široké okolí.
„Začalo to všechno před mnoha lety, když jsem od svých dlouholetých kamarádů z gril centra dostala obrovský gril, který měl tehdy hodnotu auta. Od té doby jsou naše grilovačky docela legendární záležitost, kterou jsme se rozhodli pořádat každý měsíc právě v jejich GrilCentru,“ říká se smíchem šarmantní Mahulena.
O své tipy se podělila v rámci grilovací akademie u pražské Harfy se svými kolegy Markétou Hrubešovou, Romanou Pavelkovou a Janem Kopečným. Ostřílená kuchařka Markéta Hrubešová byla doslova ve svém živlu, ale přiznala, že ne všechny kuchařské disciplíny jsou jí stejně blízké jako právě příprava masa: „problém mám trochu s dezerty a sladkým pečením, protože sama sladké v podstatě nejím, takže třeba upéct něco ke kafi se většinou spíš přemlouvám.“
Sladkému neholduje ani usměvavá modelka a podnikatelka Romana Pavelková: „když už hřeším, dám si raději nějaký tučný sýr, pražené oříšky, s čokoládou mě v ruce moc často neuvidíte.“ Dietám zrzka ale nepodléhá: „to si raději víc zacvičím, než bych se v jídle úplně ochuzovala. Maso mám ráda, ale vždycky ho doplním zeleninou. U nás v rodině je grilování spíš pánská záležitost, takže když už jsem dneska získala ten diplom z Gril Akademie, tak mě ke grilu snad brácha pustí,“ dodává.
Mezi dámami zazářil zpěvák a herec Jan Kopečný, který se nebál do receptů vložit i trochu své invence. V kuchyni je totiž jako doma. „Já vařím opravdu skoro každý den. Je to hlavně z důvodu, že na turné nebo divadle se mi podaří najíst tak, jak bych si představoval, takže ano, vozím si krabičky,“ směje se.
Foto: GrilCentrum.cz