Jakub Prachař: Moje specialita je guláš!

Jsou prý spíše restauračními návštěvníky, než domácími kuchyňskými kutily. Manželé Jakub a Agáta Prachařovi proto raději zajdou do podniků, kde je jim krmě servírována, i když silnější polovina páru tvrdí, že se u sporáku otáčet umí.

A to se vší parádou. „To je pravda. Jakub vařit umí a já, protože si s přípravou pokrmů moc netykám, přenechávám, je-li to potřeba, veškerou aktivitu a kuchyň jen jemu. Samozřejmě, když není doma, tak zvládnu Kryšpínovi ohřát párky, protože on na nich docela ujíždí, ale zásadní kulinářský um vlastní on,“ přiznala Agáta, kterou jsme s manželem zastihli v jejich oblíbené restauraci Asian Temple, kam přišli otestovat spolu s Davidem Gránským a dalšími herci ze seriálu Ohnivý kuře zdejší nové menu.

Místní kuchtíci, rodilí asiaté, kteří používají originální rodinné recepty nabídli třeba kuře Tikka Masala, domácí sýr s rajčatovou omáčkou Handi Paneer, rýžové nudle Pad Thai a řadu dalších chuťovým pohárkům příjemných laskomin.

„No, je to paráda. Všechno chutnalo, byla to taková přehlídka jarních a svěžích jídel. Určitě tu nejsme naposledy. Ovšem musím prozradit, že já osobně bych něco podobného nestvořil, ale můj guláš je po Praze stejně vyhlášený jako zdejší lahůdky. A ještě bych chtěl dodat, že není úplně pravda, jak tvrdila moje žena, že neumí vařit. Umí, to chci zdůraznit, a asi by ráda semtam něco ukuchtila, ale nemá šanci. Já jí k tomu prostě a jednoduše nepustím,“ přiznal Jakub Prachař a jelikož v Asia Temple číšníci přinášeli další zdejší specialitku přesunul se ke stolu a s chutí doplňoval kalorie.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama