Že jsou fastfoodové hamburgry metla štíhlé linie? Tenhle lákavý obložený veganský fešák nabourá všechny teorie! Je ultradietní a zdravý. Tady je recept!
Na 4 pohankovo-řepové placky si připravte:
2 malé uvařené červené řepy
100 g uvařených pohankových krup
2 PL čerstvě pomletých lněných semínek
1-2 stroužky česneku
2 PL nasekané petrželové natě
1 ČL citrónové šťávy
1/4 ČL mletého chili
1 ČL soli
černé koření
Smíchejte a ugrilujte nebo usmažte na pánvi.
Na 8 malých placek z hrachové mouky nahrazujících žemli si připravte:
300 g cizrnové mouky
500 ml vody
8 polévkových lžic olivového oleje
sůl
bylinky, cibule, semínka
Smíchejte a usmažte
Ostatní ingredience:
2 batáty na hranolky
1 avokádo
citrón
4 mladé cibulky
klíčky
černé koření
sůl
olivový olej
Hamburgr vrstvíte následovně:
placka
listový salát
pohankovo – řepová placka
rozmačkané avokádo dochucené solí, kořením a citrónovou sťávou
batátové hranolky
smažená cibulka
klíčky
placka
Dobrou chuť!